Is crepi waterafstotend?

Is crepi waterafstotend?


Ja, crepi kan waterafstotend zijn, afhankelijk van de specifieke formulering en behandeling ervan. Crepi, ook wel bekend als gevelpleister of gevelbepleistering, is een mengsel van cement, zand en andere additieven dat op buitenmuren wordt aangebracht om ze te beschermen en te verfraaien.

Om crepi waterafstotend te maken, worden vaak waterafstotende additieven toegevoegd aan het mengsel of wordt een waterdichte coating aangebracht nadat het crepi is aangebracht en uitgehard. Deze waterafstotende eigenschappen helpen om regenwater af te weren en te voorkomen dat het doordringt in de structuur van de muur, waardoor de duurzaamheid van de gevel wordt verbeterd en vochtproblemen worden voorkomen.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle crepi automatisch waterafstotend is. Het hangt af van de specifieke producten en methoden die worden gebruikt tijdens de installatie. Als waterbestendigheid een belangrijke overweging is, moet u dit bespreken met uw aannemer of leverancier om ervoor te zorgen dat de juiste materialen worden gebruikt en de juiste behandelingen worden toegepast.