Hoe dik wordt crepi geplaatst?

Hoe dik wordt crepi geplaatst?


De dikte van crepi (ook wel bekend als sierpleister of gevelpleister) die wordt aangebracht, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type ondergrond, de gewenste afwerking en de specifieke eisen van het bouwproject. Over het algemeen wordt crepi echter aangebracht met een dikte tussen 5 en 20 millimeter.

Bij het aanbrengen van crepi op een gevel wordt meestal eerst een basislaag aangebracht, ook wel de raaplaag genoemd, om eventuele oneffenheden in de ondergrond te egaliseren. Deze basislaag kan variëren in dikte, maar ligt meestal tussen de 5 en 10 millimeter.

Daarna wordt de afwerkingslaag aangebracht, die voor de uiteindelijke uitstraling van de gevel zorgt. Deze afwerkingslaag kan ook variëren in dikte, afhankelijk van het gewenste eindresultaat en de textuur van de crepi. Over het algemeen varieert de dikte van de afwerkingslaag tussen de 3 en 10 millimeter.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en indien nodig advies in te winnen bij een ervaren vakman om de juiste dikte en techniek voor het aanbrengen van crepi te bepalen, zodat een duurzaam en esthetisch resultaat wordt bereikt.