Welke ondergrond voor crepi?

Welke ondergrond voor crepi?

Voor het aanbrengen van crepi (ook wel gevelpleister of sierpleister genoemd) zijn er verschillende ondergronden mogelijk, afhankelijk van de situatie en de gewenste resultaten. Over het algemeen worden de volgende ondergronden gebruikt voor het aanbrengen van crepi:

  1. Baksteen: Crepi kan rechtstreeks op bakstenen muren worden aangebracht, op voorwaarde dat de muren vlak en schoon zijn.
  2. Beton: Betonnen muren zijn ook geschikt voor het aanbrengen van crepi, op voorwaarde dat ze goed zijn voorbereid en vrij zijn van stof, vuil en losse deeltjes.
  3. Gevelisolatie: Vaak wordt crepi gebruikt in combinatie met gevelisolatiesystemen, waarbij de isolatieplaten aan de buitenkant van de muur worden bevestigd en vervolgens bedekt met een laag crepi.
  4. Gipsplaten: In sommige gevallen kan crepi rechtstreeks op gipsplaten worden aangebracht, hoewel dit minder gebruikelijk is en speciale voorbereiding nodig kan hebben, zoals het aanbrengen van een geschikte primer.

Ongeacht de ondergrond is het belangrijk dat deze schoon, droog, vlak en vrij van scheuren en losse delen is voordat de crepi wordt aangebracht. Eventueel moeten er voorbereidende stappen worden genomen, zoals het aanbrengen van een primer of een speciale hechtlaag om een goede hechting van de crepi te garanderen. Raadpleeg bij twijfel altijd een professionele vakman voor advies en uitvoering.