Wat kost het om een huis te kaleien?

Hoe lang gaat kaleien mee?


De kosten voor het kaleien van een huis kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het huis, de staat van de muren, de locatie, en de tarieven van de aannemer of het bedrijf dat de klus uitvoert.

Gemiddeld genomen kun je verwachten dat het kaleien van een huis kosten met zich meebrengt van ergens tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Dit bedrag kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van factoren zoals:

  1. Voorbereiding van de ondergrond: Als de muren vooraf moeten worden gereinigd, geëgaliseerd of hersteld, kan dit de kosten verhogen.
  2. Kwaliteit van de verf en materialen: Hoogwaardige verf en materialen kunnen duurder zijn, maar kunnen ook betere resultaten opleveren en langer meegaan.
  3. Toegankelijkheid van het huis: Als het huis moeilijk te bereiken is, bijvoorbeeld vanwege zijn ligging of de hoogte van de muren, kan dit de kosten verhogen vanwege de extra inspanning en veiligheidsmaatregelen die nodig zijn.
  4. Extra diensten: Sommige aannemers bieden extra diensten aan, zoals het repareren van scheuren of het aanbrengen van een primer, wat de kosten kan verhogen.

Het is altijd een goed idee om offertes op te vragen bij verschillende aannemers en bedrijven, zodat je een idee krijgt van de kosten en de services die worden aangeboden. Zorg er ook voor dat je duidelijkheid krijgt over wat er bij de prijs is inbegrepen, zoals de voorbereiding van de ondergrond, het materiaal en de arbeid.