Hoe wordt crepi gemaakt?

Hoe wordt crepi gemaakt?


Crepi, ook wel bekend als gevelpleister of sierpleister, wordt gemaakt door een mengsel van verschillende materialen te combineren. Hier is een algemeen overzicht van het proces om crepi te maken:

  1. Basisgrondstoffen: De belangrijkste ingrediënten voor crepi zijn cement, kalk, zand en water. Soms worden ook additieven toegevoegd om de eigenschappen van de crepi te verbeteren, zoals polymeren om de hechting te versterken of pigmenten voor kleur.
  2. Mengen van de ingrediënten: De grondstoffen worden grondig gemengd in de juiste verhoudingen. Dit kan handmatig gebeuren met behulp van speciale mixers of machinaal in een betoncentrale.
  3. Toevoegen van water: Water wordt toegevoegd aan het mengsel om de juiste consistentie te bereiken. De hoeveelheid water hangt af van het specifieke recept en de gewenste textuur van de crepi.
  4. Optionele toevoegingen: Indien nodig kunnen additieven zoals polymeren, vezels of pigmenten worden toegevoegd om de eigenschappen of het uiterlijk van de crepi te verbeteren.
  5. Mengen tot een homogene massa: Het mengsel wordt grondig gemengd totdat een homogene massa wordt verkregen. Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en dat de crepi consistente eigenschappen heeft.
  6. Opslag: Na het mengen kan de crepi worden opgeslagen in afgesloten containers of zakken totdat het klaar is voor gebruik.
  7. Toepassing: Wanneer de crepi klaar is voor gebruik, wordt het op de gevel aangebracht met behulp van een pleistermes, spuitmachine of andere geschikte gereedschappen. De crepi wordt gelijkmatig aangebracht en vervolgens gladgestreken of gestructureerd, afhankelijk van de gewenste afwerking.
  8. Uitharding: Nadat de crepi is aangebracht, moet deze uitharden en drogen. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de samenstelling van de crepi.

Door dit proces te volgen, wordt crepi geproduceerd en aangebracht om een duurzame en aantrekkelijke afwerking voor gevels te bieden.